MSTR® Ärrvävnadsbehandling

MSTR® (McLouglin Scar Tissue Release®)

Dina ärr kan ha stor inverkan på dina besvär. De kan orsaka:

 • begränsningar i fascian/ bindväven
 • försämrat blod- och lymfflöde
 • försvagad muskelstyrka
 • minskat energiflöde
 • hämmade ledrörelser

  Ärr kan vara smärtsamma och se obehagliga ut och även uppröra oss emotionellt på grund av den traumatiska händelsen som skapade dem.

  Som tur är finns hjälp tillhands i form av MSTR®.

  Behandling av dina ÄRR är viktigt! Det har visats i forskning att om vi lämnar ärr obehandlade kan detta minska effekten av andra behandlingsmetoder. MSTR® löser upp spänningar i ärren, även om de är flera år gamla. Det kan vara denna ”release” som din kropp har väntat på.

  Hur går en behandling till?

  MSTR® är en innovativ, smärtfri och naturlig metod för att hjälpa dig med dina ärr. Ett försiktigt fingertoppstryck appliceras på området för att frigöra begränsningarna i ärren. Man forcerar ingenting, metoden utförs alltid inom din toleransnivå. En eller två MSTR®-behandlingar är ofta tillräckligt för att få en dramatisk förändring, som du både kan se och känna.

 • Dornmetod

  Denna skonsamma behandlingsmetod har funnits i 30 år och visar resultat på kort tid för nästan alla rygg- och ledbesvär. Under en behandling med Dornmetoden återförs de förskjutna kotorna och lederna till sitt ursprungliga läge på ett skonsamt, känsligt men också kraftfullt sätt. Efter bara några behandlingstillfällen med denna rent manuella metod är patienterna smärtfria, upprättstående och rörliga igen.

  Enligt Dieter Dorn, utvecklaren av Dornmetoden, leder det moderna livet till brist på motion, felaktig belastning och i slutändan till felställningar i ryggraden och bäckenet. Detta är orsaken till de flesta ryggproblem, men också många andra besvär. Dornterapin korrigerar skonsamt led- och kotfel. Detta resulterar i smärtlindring, förbättrad rörelse, frigörande av ledblockeringar och därmed generell stimulering av energiflödet.

  Terapeuten arbetar bara med händerna och använder inga mediciner eller hjälpmedel. Han för ofta tillbaka blockerade kotor till rätt position med tummens tryck. Patienten måste hjälpa till med vissa rörelser. Ett bra samarbete spelar i alla fall en stor roll i Dornmetoden. I terapin ingår även självhjälpsövningar som patienten ska göra varje dag hemma under en viss tid. Dorntoden är i sig en skonsam metod. Det betyder dock inte att det alltid är smärtfritt att utföra.

  Su Jok (under utbildning)

  Su Jok är sydkoreansk behandlingsmetod och betyder "hand" och "fot". Su Jok behandlar alltså punkter i händerna eller fötterna med värme (moxa), tryck, kristaller, magneter, frö och mera.

  Det finns flera kliniska studier som visar att Su Jok är en effektiv behandlingsform för en lång rad besvär i kroppen.

  Med Su Jok får man ofta bra resultat vid:

 • Ont i ryggen
 • Huvudvärk/Migrän
 • Muskelspänningar
 • Matsmältningsbesvär
 • Förkylning
 • Allergier

  Hur går en behandling till?

  Jag inleder med att ställa frågor om dina symptom och sjukdomshistoria för att komma fram till en så effektiv behandling som möjligt. Därefter börjar jag behandlingen som kan bestå av tryck på punkter, värmebehandling eller jag stimulerar punkter med kristaller, magneter, frö och mera. Jag visar dig hur du kan stimulera punkterna själv mellan behandlingarna. Så uppnås snabbare resultat.

  Gör det ont?

  När man hittar exakt rätt punkt smärtar det till, men det går snabbt över.

  Eftersom jag är under utbildning kan jag erbjuda Su Jok-behandlingar starkt rabatterat elevpris. Är du intresserad? Kontakta mig via SMS eller mail!