Lymfmassage och Lymfhälsa

Lymfsystemet är viktigt för att kroppen ska kunna försvara sig mot infektioner av olika slag och rena sig från slaggprodukter. Detta är även en viktig del av kroppens cirkulationssystem.

Några tecken på ett trögt lymfsystem är att du ofta känner dig frusen och kall. Ömma och svullna ben och fötter, åderbråck och celluliter, dömningar i fingrar, händer och armar kan vara tecken på att lymfan inte flödar på som den ska. Det kan också vara svårt att gå ner i vikt och bli av med de där extra kilona. Återkommande förkylningar, slembildning och sömnproblem kan också tyda på ett stagnerat lymfsystem.

Hur går en behandling till?

Lymfmassagen stimuleras lymfsystemet med djupandningar, lätta tryck och strykningar i lymfflödets riktning. För att lösa upp fibroserna och lösgöra gamla ärrvävnader blir det något djupare grepp. Detta är en mycket lugnande behandling, eftersom lymfsystemet fungerar bäst när man är avslappnad!

OBS! Tänk på att dricka ordentligt med vatten före och efter behandlingen för bästa effekt.

</figcaption

Vem är det bra för?

Lymfmassagen passar för alla, men framförallt personer som har någon typ av svullnad, smärta och domningar. Dock inte om man har en pågående cancersjukdom eller är hjärtsvag.