Reiki

Den universella livsenergin arbetar med orsakerna till problemen, och anpassar sig till mottagarens behov. Energin kommer in i hela människan – i kroppen, tankarna, känslorna och själen, och detta ger mottagaren naturliga möjligheter att läka sig själv. Därför medför en Reikibehandling många varierande resultat:

 • Frigör stress och spänningar
 • Upphöjer kroppen till en total avslappningsnivå
 • Balanserar kroppens energier
 • Ökar och stärker energiflödet
 • Löser upp energiblockeringar
 • Renar kroppen från gifter och slaggprodukter
 • Ökar medvetandegraden: tänker klarar
 • Ökar kreativiteten
 • Frigör känslor, så de kommer upp till ytan: medvetandet
 • Hjälper kroppens naturliga förmåga till läkning
 • Positiv utveckling på alla nivåer: fysiskt, mentalt, emotionellt, andligt
 • Vad är Reiki?

  Reiki är ett japanskt ord och betyder ungefär universell livsenergi. Metoden upptä av dr Mikao Usui i Japan 1914, och fick snabbt stor spridning i hela Japan, och senare över hela världen

  Reiki har en harmoniserande effekt på vårt övergripande energibalans och hjälper till att återställa balansen mellan kropp, ande och själ. Reikigivaren överför kanaliserad energi via händerna som frigör energiblockeringar, ökar energiflödet och stärker kroppens självl förmåga. Energin påverkar kroppens läkande på alla nivåer; fysiskt, känslomässigt, mentalt och andligt.

  Reikiutövaren använder inte sin egen energi, utan är enbart en kanal för den helande livsenergin. Immunsystemet stärks, kroppen avgiftas, smärta lindras och blockeringar släpps ut. Reiki är en healingform som är mycket avslappnande och djupgående. Den arbetar med orsakerna till problemen och verkar först alltid där den behövs som mest för tillfället. Reiki är ett bra komplement till den vanliga läkarvården och hjälper patienter att tillfriskna snabbare.

  Hur går behandlingen till?

  Vid en behandling är du fullt påklädd och ligger på en behandlingsbänk. Jag placerar mina händer på eller strax ovanför din kropp i olika positioner. Via mina händer låter jag sedan reikienergin flöda in i din kropp. Många upplever värme, kyla, tryck eller pirrningar där händerna hålls eller på andra ställen på kroppen, medan andra inte känner något alls.

  Efter behandlingen kan man känna sig behagligt utvilad, upprymd och euforisk eller kanske bara trött. Oavsett hur man känner har en helande process påbörjats och det som kommer ut behöver komma ut. De flesta känner sig dock ovanligt pigga och energipåfyllda